NAJWAŻNIEJSZE PRZYCZYNY CUKRZYCY
Otyłość i nadwaga
Stres
Wszechobecny cukier
Geny
Tryb życia – brak ruchu
Flora bakteryjna jelita
JAKIE ORGANY POTRZEBUJĄ WSPARCIA W CUKRZYCY?
Oczy
Nerki
Naczynia krwionośne
Serce
Jelito
Układ immunologiczny
Układ nerwowy
Trzustka
Skóra
WSPARCIE METABOLIZMU W CUKRZYCY
Witaminy z grupy B
Antyutleniacze, D3,
Minerały i pierwiastki śladowe: Zn, Se, Mg
ALA – kwas alfa-liponowy
Odpowiednie aminokwasy
Substancje balastowe
Dobre bakterie
W CUKRZYCY UNIKAJ:
soli
białej mąki, prostych węglowodanów
tłuszczu widocznego (boczek) i niewidocznego (np. kupne ciasta
produktów przetworzonych
Dopuszczalne substancje słodzące:
stewia
korzeń lukrecji (sproszkowany),
ksylitol (cukier brzozowy)
Data dodania: 29.06.2016